19 okt t m 27 nov

MIJN AMSTERDAM

  • Locatie

    Outsider Art Galerie

  • Tijd

    12 - 17 uur

  • Datum

    19 oktober 22 - 27 november 22

Amsterdam is de stad waar Outsider Art Galerie is gevestigd, midden in het centrum nog wel! De meeste outsider kunstenaars die in de bovengelegen ateliers werken wonen er. Sommigen zijn er zelfs geboren en hebben de stad nooit verlaten. Anderen zijn juist op een later moment in deze stad gearriveerd, soms vanuit een ander deel van het land, soms ook vanuit een heel andere plek op de wereld.

Hoe ervaren outsider kunstenaars hun leven in Amsterdam? Welke beelden nemen zij tot zich, maken zij zich eigen en creëren zij vervolgens?

Met de tentoonstelling MIJN AMSTERDAM wil Outsider Art Galerie een ode aan de stad brengen met een veelkleurige presentatie. Niet alleen de Amsterdamse outsider kunstenaars laten hun visie op de stad zien, maar ook recente en niet-bewoners. Hoe ervaren bijvoorbeeld kunstenaars met een migratieachtergrond Amsterdam? Is ‘onze stad’ een veilige haven voor hen? Wat zien zij en wat valt hen op? Hoe kijken outsider kunstenaars uit een andere provincie naar onze stad? Maken zij andere beelden dan Amsterdamse outsiders?

Amsterdam, die mooie en vrije stad, is voor en van iedereen, daarom ook: MIJN AMSTERDAM

Met diverse kunstenaars.

Beeld: Mercatorplein, Cor Pieters (naar Ed van der Elsken)