20 aug t m 22 aug

Vier muren, een raam en ik

 • Locatie

  Outsider Art Galerie

 • Tijd

  13:00 - 17:00

 • Datum

  20 augustus 21 - 22 augustus 21

Wat blijft er over als dagelijkse afleiding verdwijnt en de wereld lijkt te krimpen?

Ik zit hier, binnen. Ik verblijf tussen vier muren. Ik heb een raam waardoor ik naar buiten kan kijken maar ook daar is het stil. Tik. Tik. De tijd kruipt langzaam voorbij. Ik ga iets doen om iets gedaan te hebben. Ik maak rommel om het weer op te kunnen ruimen. Dagen worden nachten, schaduwen worden monsters en ik zit hier maar, binnen.

Afgelopen maanden werkte Theater LeBelle aan het project Vier muren, een raam en ik. Een project waarbij de spelers een eerlijke inkijk bieden in hun (binnen)kamer en hun ervaringen van de lockdown tijdens de corona-pandemie delen, als zijnde gezamenlijk verwerkingsproces. Dit is samenwerking met filmmaker Yorinde Yulan en theatermakers Femke Heskes en Jaloe Tielens.

Theater LeBelle, een theaterwerkplaats voor volwassenen met een verstandelijke beperking, wilde haar spelers perspectief bieden. Er was, meer dan ooit, behoefte aan samen zijn, verhalen delen en actief bezig zijn. Door samen een creatief onderzoek aan te gaan werd er ontdekt dat er wel degelijk perspectief is in deze ongrijpbare tijd. Alleen gaat alles net even anders dan anders. Dit proces heeft geresulteerd in een video-installatie waarbij op intieme wijze verslag wordt gedaan van een dagelijkse routine in huiselijke sfeer.  Deze film duurt 45 minuten.

Programma:

 • Vrijdag 20 augustus filmvertoning voor genodigden
 • Zaterdag 21 augustus filmvertoning voor geïnteresseerden: 13.00u, 14.30u en 16.00u (reserveren) 
 • Zondag 22 augustus  filmvertoning voor geïnteresseerden: 13.00u, 14.30u en 16.00u (reserveren)

Reserveren:

Mail naar jtielens@cordaan.nl met daarin datum, tijd en hoeveel personen. Er is een beperkt aantal plekken!