06 aug t m 13 sep

Bert van Wijnen | Naomi Schupper | Marcello Pieter Stokhof

  • Locatie

    Outsider Art Galerie

  • Tijd

    12:00 - 17:00

  • Datum

    06 augustus 20 - 13 september 20

Outsider Art Galerie presenteert drie kunstenaars die ieder op eigen manier bestaande beelden verzamelen om daarmee nieuwe beelden te creëren. Deze rijke collages tonen een grote liefde voor materiaal en geven een kijkje in de persoonlijke geschiedenissen van de kunstenaars.

De collages van Bert van Wijnen (Utrecht, 1958) zijn outsider art pur sang. Getekende, uitgeknipte en gefiguurzaagde afbeeldingen van vrouwelijk naakt, gezichten, bomen en dieren buitelen door elkaar in een bonte kleurenexplosie afgewerkt met siersteentjes en glanzend plakpapier. Op meerdere werken is een piano of vleugel te zien; Van Wijnen was pianostemmer van beroep en is lange tijd eigenaar geweest van een pianowinkel in Utrecht. Naast het pianovak heeft Van Wijnen altijd kunst gemaakt, deze tentoonstelling biedt een klein overzicht van zijn rijke oeuvre.

Naomi Schupper (Concepción, Chili, 1965) creëert afgewogen en esthetische werken die haar verleden als modeontwerper prijsgeven. Haar verzameling van afbeeldingen uit fashion magazines, vintage textiel, sieraden en andere materialen, waarvoor zij rommelmarkten als het Waterlooplein en de IJhallen afstruint, gebruikt zij om iets nieuws te maken waardoor zij verbinding kan voelen met het heden. Sinds zij als kunstenaar werkzaam is bij Outsider Art Ateliers voegt zij getekende en geschilderde beelden als nieuwe laag toe aan haar collages.

Marcello Pieter Stokhof (Amsterdam, 1962) verzamelde eigen werk en van andere kunstenaars dat in de loop der jaren gemaakt is in het keramiekatelier van Bijzonder Amsterdams. Samen met hen maakte hij twee bonte beeldenbergen die een feest voor het oog zijn. Laat je blik eindeloos dwalen en ontdek telkens iets nieuws!