Boekpresentatie Kunst van Manie en Depressie

  • Locatie

    Outsider Art Galerie

  • Tijd

    14:00

  • Datum

    25 juni 2022

Kunst van Manie en Depressie is een beeldverslag van periodes van crises en herstel.
Van jongs af aan maakt Mirjam Peters schilderijen en objecten, ook tijdens manische en depressieve periodes. Een selectie van tekeningen en schilderijen is voor dit boek gebundeld.

“De kunstuitingen in dit boek, veelal schilderijen, zijn een afspiegeling van de gevoelens van Mirjam Peters die passen bij haar bipolaire stoornis. Ze zijn ingedeeld naar de cyclus van periodes manie, depressie en ten slotte herstel. Bij elke periode legt Mirjam de veranderingen uit die zich daarin voordoen aan de hand van haar schilderijen. Het bladzijde voor bladzijde doorbladeren van dit boek levert dan ook een zeer intensieve ervaring op omdat de lezer/beschouwer meegezogen wordt in het hele proces van deze stoornis.
Mirjam Peters is beeldend kunstenaar en industrieel ontwerper; zij heeft een ontwerpburo gehad en is docent geweest aan de TU Delft. Haar vakmanschap en gevoel komen in dit boek één op één samen. De vaak paginagrote kleurenfoto’s zijn van een fraaie kwaliteit; het boek is dan ook zowel een aanrader voor de liefhebber van kunst als voor mensen die soortgelijke stoornissen hebben (en hulpverleners) om stapsgewijs de verschillende fasen van de bijbehorende cyclus te gaan begrijpen en hiermee hun voordeel te kunnen doen.”

(Recensent: Beitj van Ek, boekbespreking NBD Biblion)

Op 25 juni vertelt Mirjam Peters over haar ervaringen en haar boek, dat tevens te koop is in de galerie.

Wil je deze presentatie bijwonen meld je dan aan via outsiderart@cordaan.nl