Keti Koti

 • Locatie

  Outsider Art Galerie

 • Tijd

  13:00 - 17:00

 • Datum

  01 juli 2024

Op 1 juli wordt met Keti Koti de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen herdacht en gevierd. Keti Koti is een feest voor alle mensen en we willen hier graag een bijdrage aan leveren door vanuit Cordaan Outsider Art Galerie een viering te organiseren op deze dag.

Wat kan je verwachten?
De huidige tentoonstelling “Express your Freedom – wat betekent vrijheid voor jou?” is te bezoeken en je kan jouw eigen freedom work maken en aan de collectie toevoegen. Verder is er een programma met sprekers, workshops, spoken word, muziek en eten en drinken met betekenis. Zie het volledige programma onderaan dit bericht.

Programma 1 juli 2024

13:00-13:30 Inloop

13:30-14:30 Angisa workshop – Sherida de Vlught (alleen als je aangemeld bent en een bevestiging hebt gekregen)

15:00-15:45 Formeel gedeelte 

 • Faith Bruyning – Openingswoord
 • Osmel Herman – Muziek
 • Anne Krul – Spoken Word

15:45-17:00 Muziek – Yakua; inheemse Kawina band

16:00-17:00 Awasa workshop (open voor iedereen)

13:00-17:00 Doorlopend

 • Bezoek tentoonstelling en deelname “Express your freedom – Wat betekent vrijheid voor jou?”
 • Proef, ervaar en leer nieuwe verhalen en smaken kennen. Welke betekenis hebben de hapjes die tijdens Keti Koti gegeten worden eigenlijk? Veel recepten kennen hun oorsprong uit de tijd van de slavernij. Tot slaaf gemaakte mensen deden op plantages het koken en het huishouden en deze recepten zijn van generatie op generatie overgedragen. Wist je bijvoorbeeld dat Sranan Rosolje oftewel Surinaamse bieten en aardappelsla (Huzarensalade) in de koloniale tijd met Asjkenazische joden uit de Baltische staten (Estland, Letland en Litouwen) meegereisd is naar Suriname? En dat er in Letland en Litouwen tot op heden mensen wonen met de achternaam Surinamer? Deze en nog veel meer informatie zal met jullie gedeeld worden door het geweldige team van Cordaan locatie Koningsvrouwen van Landlust. Hapjes die aanbod komen: Bojo, Cocos biesjes( koekjes), Sate, Huzarensalade en Bakkeljauwbal.